Læserbrev

Skal det fortsat være helt galt i Slagelse byråd?

Hallo: To studerende fra Roskilde Universitet (Josefine Munch-Petersen og Tim Tørnqvist Jensen) har med en rapport om personlig kemi og det brede samarbejde på tværs af partiskel konkluderet:

– At, gamle konflikter kan fjerne fokus fra at føre den bedste politik for kommunen …

– Og at et samarbejde mellem få partier kan få flg. konsekvenser: Politiske beslutningsprocesser risikerer at trække i langdrag, partier uden for flertalsgruppen kan kun markere sig ved at føre oppositionspolitik – altså gå kontra på flertalsgruppens politik.

– Og det resulterer i, at man risikerer at miste fokus på at gøre det bedste for Kommunen, når gamle sager bider sig fast …

Lyder det bekendt?

Researchmaterialet består af interviews med lokalpolitikere i blandt andet Vejle. Det rammer jo ikke os, for det er ovre i Jylland. Men den anden gruppe bestod altså af lokalpolitikere i Slagelse Kommune, og så skifter farven altså til røde øren, for det er jo os, der nu tales om. Rapporten er omtalt i Altinget.dk.

Vi – Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune – kunne jo lidt selvhævdende påstå, at det ikke er vort bord, eftersom der ikke har været plads til De Konservative gennem de seneste to valgperioder.

Men vi bider den i os og indrømmer, at vi helt klart heller ikke selv har gjort det godt nok. Det gør vi så nu – med 9 engagerede kandidater til byrådsvalget KV21. Du finder dem på slagelse.konservative.dk og kan møde dem i Den Konservative Vælgerforening i Slagelse Kommune.

Konservative overskrifter” er vort valgprogram. Den ”bløde” overskrift handler om tonen, kemien, kulturen både på Rådhuset, mellem de valgte byrødder og i Kommunen generelt. Det handler om viljen til at samarbejde på tværs af parti- og blokskel.

For det er sådan man kommer længst, når man vil skabe den bedst mulige kommune for dem, der allerede bor her, og for dem, der forhåbentlig vil flytte til!

Læserbrevet er skrevet af Jane Kjølbye, da hun var medlem af bestyrelsen og formand for Kandidatudvalget i Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune. Jane Kjølbye ønskede ikke genvalg til generalforsamlingen, men er medlem af flere udvalg. Læserbrevet blev bragt i Sjællandske i februar 2021.