Foto: Det Konservative Folkeparti

Rådhus, firedagsuger og hjemmearbejdsdage

Kære politikere i Slagelse Kommune

Nu er vi i en coronatid, hvor mange ting har ændret sig. Der er afprøvet hjemmearbejdspladser, man har virtuelle møder. Har man slet ikke tænkt sig at evaluere på disse, inden man snakker nyt rådhus. Det kunne være optimalt for udviklingen i Slagelse Kommune, at man prøvede at få det bedste ud af situationen.

Ville der være en mulighed for at give medarbejdere en hjemmearbejdsdag, eller to ugentligt, så behovet for kontorpladser reduceres. For ikke at nævne klimafordelen ved en reduktion på 20 procent CO2 til transport, ved en enkelt dag. Det ville samtidig være muligt at afvikle en del af de møder, der nu kræver tansport mellem afdelingerne som virtuelle møder, dette vil både reducere i tid og transport.

Det er vigtigt, at man ikke fjerner det socialt aspekt i denne form for arbejde, så selvfølgelig skal vi have et rådhus, men hvor stort. Derfor er det vigtigt, at vi prøver at kikke fremad og analysere alle de erfaringer, som vi har fået under den nuværende krise, inden der tages drastiske beslutninger.

Vi kunne også kigge lidt på Holbæk Kommune og deres erfaringer med firedagsuge. Ikke sådan at forstå at kommunen har lukket en dag, nej, man fordeler medarbejdernes mødedage, så der er personale på rådhuset alle ugens arbejdsdage. Men den enkelte medarbejder har firedagsuge, også en besparelse på 20 procent CO2, og samtidig mindre behov for kontorlokaler.

Så spørgsmålet om et nyt rådhus er nødvendigt, det kunne jo være at mindre kunne gøre det, og samtidig opnå fordele for både medarbejdere og kommune.

Tænk over det, og lad os så et faglig korrekt oplæg, som også tager højde for fremtiden.

Med venlig hilsen,
Niels Jørgensen
Formand, Konservative i Slagelse